Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

HAFTADA EN AZ 2 KEZ TEMİZLİK YAPILIYOR

Gündem 09.09.2023 - 10:48, Güncelleme: 09.09.2023 - 10:48
 

HAFTADA EN AZ 2 KEZ TEMİZLİK YAPILIYOR

BARAJ HAVZALARINDAN HAFTADA 100 TON ÇÖP TOPLANIYOR
İstanbul’a içme suyu sağlayan bütün baraj havzalarında düzenli olarak temizlik yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, haftada 100 ton atık topluyor. Son olarak Sazlıdere Barajı havzasında çalışma yapan ekipler, sadece burada 50 ton çöp topladı. Toplanan atıklar, İBB tesislerinde bertaraf edildi...   İSKİ Avrupa Havza Koruma Şube Müdürü Çiçek Yıldırım, Avrupa Yakası’nda Büyükçekmece, Terkos, Alibey ve Ömerli; Anadolu Yakası’nda ise Elmalı ve Darlık İçme Suyu Havzaları ve kıyı şeritlerinde düzenli olarak temizlik çalışması yapıldığını söyledi.    Son olarak Sazlıdere barajında temizlik yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, başta piknikçiler olmak üzere bölgeyi ziyaret edenlerin attığı çöpleri temizlemek için 1 hafta süreyle çalıştı. Tek baraj havzasından toplam 50 ton atık toplandı. Tüm barajlarda düzenli olarak temizlik yapan ekipler haftada 100 ton çöp topluyor.    ATIKLAR BERTARAF EDİLDİ   Bu atıkların büyük bir bölümünün göl çevresinde piknik yapan ziyaretçilerin bıraktığı evsel atıklar (cam, plastik, metal, kâğıt) olduğu görüldü. Toplanan atıklar, akabinde İBB tesislerinde bertaraf edildi.   HAFTADA EN AZ 2 KEZ TEMİZLİK YAPILIYOR   Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Adem Şanlısoy, baraj havzalarının temiz tutulması ve suyun tasarruflu kullanılmasının önemini hatırlatarak, “İstanbul’un suyunu, su havzalarından topladığımız yağmur suları ile temin ediyoruz. Bu bakımdan havzalarımızın temiz tutulması son derece önemli. 7 milyon metrekarelik alanda haftada en az 2 kez temizlik çalışmalarını sürdürüyoruz ve haftalık yaklaşık 100 ton çöp çıkarıyoruz” dedi.   Atıkların tabiatın sessiz çığlığı olduğunu söyleyen Şanlısoy, “Temiz havzalarımızdan temiz su toplayarak İstanbullulara içilebilir temiz su vermeye devam ediyoruz. Buradaki suları hepimiz içiyoruz. Evlerimizden temiz su akması için buralara önem vermeli ve farkında olmalıyız. Çocuklarımız ve geleceğimiz için suyumuzu kirletmeyelim. Her bir atık tabiatın sessiz çığlığıdır, bu çığlığı duymamazlıktan gelmeyelim” diye konuştu.  
BARAJ HAVZALARINDAN HAFTADA 100 TON ÇÖP TOPLANIYOR

İstanbul’a içme suyu sağlayan bütün baraj havzalarında düzenli olarak temizlik yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, haftada 100 ton atık topluyor. Son olarak Sazlıdere Barajı havzasında çalışma yapan ekipler, sadece burada 50 ton çöp topladı. Toplanan atıklar, İBB tesislerinde bertaraf edildi...

 

İSKİ Avrupa Havza Koruma Şube Müdürü Çiçek Yıldırım, Avrupa Yakası’nda Büyükçekmece, Terkos, Alibey ve Ömerli; Anadolu Yakası’nda ise Elmalı ve Darlık İçme Suyu Havzaları ve kıyı şeritlerinde düzenli olarak temizlik çalışması yapıldığını söyledi. 

 

Son olarak Sazlıdere barajında temizlik yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, başta piknikçiler olmak üzere bölgeyi ziyaret edenlerin attığı çöpleri temizlemek için 1 hafta süreyle çalıştı. Tek baraj havzasından toplam 50 ton atık toplandı. Tüm barajlarda düzenli olarak temizlik yapan ekipler haftada 100 ton çöp topluyor. 

 

ATIKLAR BERTARAF EDİLDİ

 

Bu atıkların büyük bir bölümünün göl çevresinde piknik yapan ziyaretçilerin bıraktığı evsel atıklar (cam, plastik, metal, kâğıt) olduğu görüldü. Toplanan atıklar, akabinde İBB tesislerinde bertaraf edildi.

 

HAFTADA EN AZ 2 KEZ TEMİZLİK YAPILIYOR

 

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Adem Şanlısoy, baraj havzalarının temiz tutulması ve suyun tasarruflu kullanılmasının önemini hatırlatarak, “İstanbul’un suyunu, su havzalarından topladığımız yağmur suları ile temin ediyoruz. Bu bakımdan havzalarımızın temiz tutulması son derece önemli. 7 milyon metrekarelik alanda haftada en az 2 kez temizlik çalışmalarını sürdürüyoruz ve haftalık yaklaşık 100 ton çöp çıkarıyoruz” dedi.

 

Atıkların tabiatın sessiz çığlığı olduğunu söyleyen Şanlısoy, “Temiz havzalarımızdan temiz su toplayarak İstanbullulara içilebilir temiz su vermeye devam ediyoruz. Buradaki suları hepimiz içiyoruz. Evlerimizden temiz su akması için buralara önem vermeli ve farkında olmalıyız. Çocuklarımız ve geleceğimiz için suyumuzu kirletmeyelim. Her bir atık tabiatın sessiz çığlığıdır, bu çığlığı duymamazlıktan gelmeyelim” diye konuştu.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medyakorkusuz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.