Öğretim üyesinin taciz iddiaları, TBMM'nin gündeminde!

Evrensel'in aktardığına göre, Ayten Kordu, Munzur Üniversitesi Rektörlüğü'nden aldıkları yanıtsız bilgi taleplerine işaret ederek, öğretim görevlisi D.K. hakkındaki iddiaların, cinsel taciz ve istismar suçlarının önlenmesi ve faillerin cezalandırılması için etkin bir şekilde soruşturulmasını istedi. Kordu, önergesinde, suçların işlenmesine izin veren veya göz yuman kişi ve kurumların tespit edilerek, gerekli cezai yaptırımların uygulanmasını talep etti.

DEM Parti milletvekilinin sorduğu sorular şöyle:

" D.K. hakkında daha öncede bu taciz olaylarından dolayı hakkında şikayetler olduğu iddiaları doğru mudur?

D.K. hakkında daha önceden verilmiş olan şikâyet dilekçeleri hakkında yasal ve idari soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatışmış ise soruşturma hangi aşamadadır? Başlatılmamış ise bunun yasal gerekçesi nedir?

İddia edilen olaya dair, ilgili kişilerin belirlenmesi ve gereken ceza soruşturmasının başlatılması hususunda bir ihbar veya şikâyette bulunulmuş mudur? D.K hakkında Bakanlığınızca veya Bakanlığınıza bağlı birimler tarafından idari veya hukuki bir araştırma başlatılmış mıdır?

Bu kişi ve veya başka çalışanlar görevliler hakkında taciz, şiddet ve istismar suçlamasıyla açılmış bir soruşturması veya şikâyet bulunmakta mıdır? Açıldıysa akıbeti ne olmuştur?

Öğrencilere ve personele yönelik taciz, şiddet ve istismar vakalarıyla ilgili başvuru ve destek birimler kurulması için bir çalışmanız var mıdır?

Cinsel istismar ve şiddet saldırı suçlarının çok yüksek olduğu göz önüne alındığında, bu konuya dair ne gibi girişimleriniz söz konusu olacaktır? Mevcut çalışmalarınız nelerdir?

Üniversitelerde yaşanan taciz ve şiddet önlenmesi için Bakanlığınız ve ilgili bakanlıklar hangi çalışmaları yapmaktadır?

Munzur üniversitesinde huzursuzluk ve tepkilere neden olan bu konu hakkında kamuoyunu aydınlatmak için herhangi bir açıklama yapacak mısınız?

Şikâyet sahibi kişiler, şikâyetlerinin gündemine alındığı konusunda bilgi verilmiş midir?"