Lise Mezuniyetinde "28 Şubat'ı Anımsatan Uygulama"

 

Gebze Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen mezuniyet töreninde, kız öğrencilerin "açık giyindikleri" gerekçesiyle törene alınmadığı iddiaları büyük yankı uyandırdı. İddialara göre, okul yönetimi, askılı elbise giyen kız öğrencileri okul önünden dışarı çıkardı ve törene yalnızca kapalı giyinen öğrencileri kabul etti. Erkek öğrenciler ise kız arkadaşlarına destek vermek amacıyla töreni terk etti.

  Velilerin Tepkisi ve Güvenlik Önlemleri

Öğrenci velileri yaşanan olaya sert tepki gösterirken, emniyet ekipleri okul çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Okul yönetiminin kız öğrencilerin kıyafetlerini gerekçe göstererek mezuniyete almadığı iddiası, sosyal medyada da geniş yankı buldu.

Okul Yönetiminin Açıklaması

Gebze Alaettin Kurt Anadolu Lisesi yetkilileri, iddiaları reddetmeyerek uygulamanın okul yönetmeliğine uygun olduğunu belirtti. Yetkililer, "Yönetim izin vermiyor" açıklamasıyla durumu geçiştirmeye çalıştı. Eğitim-İş Kocaeli 2 No'lu Şubesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün Gebze Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nde mezuniyet töreninde kız öğrencilerimizin kıyafetleri gerekçe gösterilerek mezuniyete alınmadıkları veliler tarafından sosyal medyada paylaşılmış olup, sendika olarak yapmış olduğumuz araştırmalarda protokolün katılacağı bahane edilerek özellikle kız öğrencilerinin kıyafetleri günler öncesinden okul yönetimi tarafından görülmek istenmiş, kıyafetine onay çıkan öğrencilerin programa dahil edileceği söylenmiştir" dedi.

"28 Şubat'ı Anımsatan Uygulamalar"

Eğitim-İş Kocaeli 2 No'lu Şube açıklamasında, "Bu uygulama cumhuriyetin 100. yılını kutlayan laik Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmayan bir uygulamadır. 28 Şubat sürecini anımsatan hatta aratmayan bu tür uygulamalar ülkenin toplumsal barışına hizmet etmeyeceği gibi yıllardır kadının kıyafeti üzerinden yürütülen anlamsız tartışma ve uygulamalara bir yenisini de eklemiştir. Eğitim-İş Kocaeli 2 No'lu Şube olarak bu olayın takipçisi olacağımızı ve sorumlular hakkında gerekli soruşturmanın zaman geçirilmeden derhal açılmasını talep ediyoruz. Sürecin kararlılıkla takipçisi olacağız" ifadelerine yer verdi.