CHP BURSA İL BAŞKANI NİHAT YEŞİLTAŞ: EMEKLİLER LÜTUF DEĞİL, HAKKINI İSTİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi 26 Mayıs Pazar günü Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenlenecek olan Büyük Emekli Mitingi’ne yönelik 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması gerçekleştirdi. Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı da yoğun katılıma sahne olan bir basın açıklaması düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı emeklilerin taleplerini ve sorunlarını kamuoyuna duyurmak amacıyla Kent Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, emeklilere destek mitinginde yaptığı konuşmada, emeklilerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekerek hükümeti eleştirdi. Yeşiltaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Değerli emeklilerimiz, bugün burada toplanmamızın nedeni, sizin sesinizi duyurmak ve haklarınızı savunmaktır. Maalesef, ülkemizde emeklilerimiz açlık sınırında yaşam mücadelesi vermektedir. Aldığınız emekli maaşları, en temel ihtiyaçlarınızı karşılamaya yetmemekte ve yüksek enflasyon altında ezilmektesiniz. Her geçen gün artan yaşam maliyetleri karşısında, emeklilerimiz büyük zorluklar yaşamaktadır. Hükümetin ekonomik politikaları, emeklilerimizi daha da zor duruma sokmaktadır. Yıllarca çalışarak, ülkemize hizmet etmiş siz değerli emeklilerimizin, hak ettiği yaşam standartlarına sahip olması gerekmektedir. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, emeklilerimizin daha iyi koşullarda yaşaması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu zorlu süreçte yanınızdayız ve sesiniz olmaya devam edeceğiz. Emeklilerimizin haklarını savunmak, daha adil bir gelir dağılımı sağlamak ve sosyal güvencelerinizi güçlendirmek için kararlıyız. Birlikte hareket ederek, bu sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum." Yeşiltaş, konuşmasının sonunda emeklilere destek çağrısında bulunarak, haklarını arama mücadelesinde dayanışma içinde olmanın önemine vurgu yaptı.