CHP Bursa Milletvekili Sarıbal'dan beyaz et kısıtlamasına tepki!

CHP Bursa İl Başkanlığı’nda gerçekleşen basın toplantısına CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve parti üyeleri katıldı.

 

“GÜN GEÇTİKÇE YOKSULLAŞIYORUZ”

 

Basın toplantısında açılış konuşması yapan CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “Gün geçtikçe yoksullaşıyoruz. Bunun tek sebebi ise ülkeyi yönetenlerin yaşattığı ekonomik krizdir. Bizim geleceğe dair sözlerimiz var. Biz üreterek büyüyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin politikası da üretimdir” dedi.

 

 

“SÜT ÜRETİMİ 90 BİN TON DÜŞTÜ”

 

Gıda fiyatlarının ihracat sınırlandırmalarıyla düşürülemeyeceğine dikkat çeken CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise, “Son yıllarda çiğ sütün fiyatı enflasyon artışına yol açtığı gerekçesiyle süte maliyetin altında fiyat verilmiştir. Maliyetlerin artmasına yönelik ise çiğ süt fiyatı aynı oranda artırılmayınca üretici zarar ederek, ineklerini kesmek zorunda kaldı. Böylelikle süt üretimi 1 yılda 90 bin ton düştü” ifadelerini kullandı. 

 

 

“HÜKÜMET YÜZDE 10 KDV’Yİ KALDIRSIN!”

 

Yüksek enflasyon nedeniyle emekçi ve emeklilerin alım gücünün de düştüğünü vurgulayan Orhan Sarıbal, “Fiyatının 800 liraya ulaşması sebebiyle vatandaşlar kırmızı eti sofralarında göremez oldu. Kırmızı et fiyatlarının pahalı olması, tavuk etine olan talebi arttırdı. Çünkü insanlar kırmızı et alamayınca tavuk eti tüketiyor. Asgari ücret açlık sınırının altında kaldı. 4 kişilik bir ailenin geçinebilmesi için aylık 57 bin liraya ihtiyaçları vardır. Milyonlarca emeklinin 10 bin liraya geçinmeye çalıştığı bir ülkede temel gıda ürünlerindeki KDV’nin kaldırılması zorunluluk haline gelmiştir. Hükümet derhal yüzde 10 KDV’yi kaldırması lazım” diye konuştu. 

 

"ENFLASYONLA MÜCADELENİN YOLU YASAKLAR DEĞİL"

 

Beyaz et fiyatlarına yüzde 200 zam yapıldığı iddilarının da gerçeği yansıtmadığını sözlerine ekleyen Sarıbal konuşmasını şu şekilde noktaladı:

 

“Bu ülkede Et ve Süt Kurumu ve Tarım Kredi Kooperatif mağazaları var. Et ve Süt Kurumu mağazaları, üretici noktalarından ürünler alarak halka çok daha uygun fiyata satabilirler. Beyaz et, kırmızı et, süt ve süt ürünlerinin fiyatları düşmeyecektir. Enflasyonla mücadelenin yolu yasaklar değil, üreticilerin teşvik edilmesi ve girdi maliyetlerinin düşürülmesidir. Hükümetin girdi maliyetelerini düşürüp halkın alım gücünü artırması gerekmektedir. Sorun iktidardadır, bu iktidar gitmeden bu ülkede fiyatlar ucuzlamaz. İktidar giderse bütün sorunlar ortadan kalkacaktır.”

 

Sema Üstüntaş