Biz bu savaşı istemedik. Bize en vahşi ve vahşi şekilde dayatıldı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ı IŞİD’le bir tutarak ‘onlarca yıl unutamayacağı bir bedel ödeteceklerini’ söyledi.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları 7 Ekim sabahı İsrail’e ‘Aksa Tufanı‘ adlı kapsamlı saldırı başlatmıştı. Resmi savaş ilanının ardından Hamas’a karşılık vermeye başlayan İsrail, Gazze’ye ağır hava bombardımanını sürdürürken bir yandan kara harekatına hazırlanıyor.

Netanyahu gün içinde Hamas’a verecekleri yanıtın Ortadoğu’da dengeleri değiştireceğini söylemişti.

İsrail başbakanı, X hesabından da paylaştığı videoda, özetle şunları söyledi:

İsrail savaşta. Biz bu savaşı istemedik. Bize en vahşi ve vahşi şekilde dayatıldı. Ancak bu savaşı İsrail başlatmadıysa da İsrail bitirecek.

Bir zamanlar Yahudi halkı vatansızdı. Bir zamanlar Yahudi halkı savunmasızdı.

Artık. Hamas bize saldırarak tarihi boyutta bir hata yaptığını anlayacaktır. Onlar ve İsrail'in diğer düşmanları tarafından onlarca yıl hatırlanacak bir bedel ödeyeceğiz.

Hamas'ın masum İsraillilere karşı gerçekleştirdiği vahşi saldırılar akıllara durgunluk veriyor: aileleri evlerinde katletmek, yüzlerce genci bir açık hava festivalinde katletmek, çok sayıda kadın, çocuk ve yaşlıyı, hatta Holokost'tan sağ kurtulanları kaçırmak. Hamas teröristleri çocukları bağladı, yaktı ve idam etti.

Onlar vahşiler. Hamas IŞİD'tir.

Ve tıpkı medeniyetin güçlerinin IŞİD'i yenmek için birleşmesi gibi, medeniyet güçlerinin de Hamas'ı yenmek için İsrail'i desteklemesi gerekiyor. Başkan Biden'a kesin desteği için teşekkür etmek istiyorum. Bugün İsrail'in yanında yer alan dünya çapındaki liderlere teşekkür etmek istiyorum.

Amerika Birleşik Devletleri halkına ve Kongresine teşekkür etmek istiyorum. İsrail, Hamas'a karşı savaşırken sadece kendi halkı için savaşmıyor. Barbarlığa karşı duran her ülke için mücadele ediyor. Bu savaşı İsrail kazanacak ve İsrail kazandığında tüm uygar dünya da kazanmış olacak.