Elon Musk Wikipedia’ya yeni isim önerdi: S*kipedia

Twitter’ın da sahibi dünyanın en zengin insanı Elon Musk, ismini ‘S*kipedia’ yaparsa internet ansiklopedisi Wikipedia’ya 1 milyar dolar vereceğini söyledi.

Aynı zamanda Tesla ve SpaceX sahibi Musk, Twitter paylaşımında, Wikipedia kurucusu Jimmy Wales’in platformun satılık olmadığına dair notunu alıntılayarak “İsimlerini ‘Dickipedia’ (S*kipedia) olarak değiştirirlerse onlara 1 milyar dolar vereceğim” diye yazdı.

Musk, daha sonra kendi Wiki sayfasına inek ve dışkı emojilerinin eklenmesini isteyerek “Doğru olması açısından” diye yazdı.

Milyarder işadamı, tweet altına Wikipedia’ya seslenerek “Yapın şunu! Parayı topladıktan sonra eski haline döndürebilirsiniz” diye yazan gazeteci Ed Krassenstein’e de şu cevabı verdi: “En az bir yıl. Aptal değilim herhalde hahaha.”

Kendi sordu, platformu cevapladı

Musk ‘isim teklifi’ni, Wikipedia vakfı Wikimedia’yı ‘çok para istemek’le eleştirdikten sonra verdi: “Wikipedia’yı işletmek için kesinlikle buna gerek yok. Metnin tamamının bir kopyasını telefonunuza tam anlamıyla sığdırabilirsiniz! Peki para ne için? Sorgulayan beyinler bilmek ister…”