CHP YILDIRIM İLÇE ÖRGÜTÜ SALDIRIYA UĞRAYAN MECLİS ÜYESİNİ YALNIZ BIRAKMADI

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde Belediye Başkanlığını kazanan Oktay Yılmaz'ın Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen mazbata töreninde Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhur İttifakı Meclis üyeleri arasında akp li meclis üyelerinin başlattığı bir arbede kavga başladı.

CHP'li Meclis Üyesi Zülfikar Bal, mazbatasını almasının ardından sahneden inerken zafer işareti yapmıştı.

Oktay Yılmaz'ın konuşması sırasında sahnede bozkurt işareti yapan Cumhur İttifakı'nın MHP'li Mecli Üyesi Alparslan Karaaslan, Bal'a kafa atmıştı.

Yere yığılan Bal, hastaneye kaldırılırken üyeler arasında sözlü kavga yaşanmıştı.

"ÇOK ÜZGÜNÜZ"

Bursa Milletvekili Kayıhan Pala olayın ardından yaptığı açıklamada, "Bu topraklarda yaşayan insanların sorunlarının çözüleceği yerler olmalı. Çok üzgünüz. Zülfikar Bal burada herkesin tanıdığı insancıl, doğasever, gerçekten herkesin saygı duyduğu bir ağabeyimiz. Kendisinin böyle bir saldırıyla karşı karşıya kalması kabul edilemez. O yüzden bir an önce emniyetin, savcılığın gerekli hukuksal işlemleri yaparak bu saldırıya yol açan kişi ve kişilerin bir an önce tutuklanması ve yüce yargının önünde çıkartılması gerekir. Çok üzgünüz. Bunların tekrarlanmasını istemiyoruz. Bunların tekrarlanmaması için de gerekli önlemler ivedi olarak alınmalıdır" dedi.

"TUTUKLANMALI"

Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise, "Şu anda Ertuğrul Gazi Karakolu'ndan çıktık. Avukatımızın verdiği bilgiler doğrultusunda ve hastanede yapılan işlemler sonucunda Zülfikar Bal'ın uğradığı şiddet ortada. Derhal bu kişinin meclis üyeliğinin alınması, görevine son verilmesi ve hemen tutuklanması gerekmekte. Niyet belli, hazmedilemeyen bir mağlubiyet var. Bunun karşılığında meclisin karıştırılması ve başka amaçlara dönük hizmet var.
Dolayısıyla adaletten, AKP'nin yöneticilerinden ve emniyetten acil görevlerini yapma konusunda hassasiyetlerini istiyoruz. Derhal bu kişinin görevine son verilmeli ve tutuklanmalı" ifadelerini kullandı.