CHP BURSA'DA 100. YILINI KUTLADI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 9 Eylül 1923'te siyasi faaliyetlerine başlayan CHP, 100. kuruluş yıl dönümü kutlamalarına başladı

Kuruluşunda cumhuriyetçilik, halkçılık, milliyetçilik ve laikliği dört temel ilke olarak benimseyen CHP, daha sonra devletçilik ve devrimcilik ilkelerini de ekleyerek bu 6 ilkeyi partinin amblemine de yansıtılarak "altı ok" simgesi kurumsal logosu haline getirdi.

Dünyanın en uzun soluklu birkaç partisinden biri olan CHP, 1923'ten 1950'ye kadar aralıksız iktidarda kaldı ve 1950'li yıllarda üstlendiği muhalefet göreviyle Türkiye demokrasisinde muhalefetin kurumsallaşmasında rol oynadı.

100 yıllık bir gelenek, 100 yıllık bir tecrübe, 100 yıllık bir kurum olarak, CHP'nin 100. yaşı bu kurumsallığı yansıtacak bir dizi etkinlikle başladı. Etkinlikler 8-9-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bursa İl örgütü ve ilçeler bugün Atatürk anıtı önünde CHP'nin yüzüncü yıl kutlama etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Anıtına çelenk koydu. daha sonra Başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunduktan sonra istiklal marşımızın okundu. Yapılan konuşmaların ardından Hatıra fotoğrafı çekildi.