Bu hafta komediden drama, animasyondan aksiyona beş film

Sinemalarda bu hafta komediden drama, animasyondan aksiyona beş film izleyiciyle buluşacak.

Filmde, Coriolanus Snow’un gençliğine Tom Blyth hayat verirken, Lucy Gray Baird karakterini ise yakın dönemde çıkış yakalayan genç oyunculardan Rachel Zegler canlandırıyor.

Meksika Açmazı

Mesut Süre, Fazlı Polat ve Anlatanadam’ın podcast olarak başlattığı, bugüne kadar 20 milyondan fazla dinlenmeye ulaşan aynı isimli mizah programı beyazperdeye taşındı. Alper Mestçi’nin yönetmenliğini yaptığı filmde, aldıkları teklif üzerine Kapadokya’ya giden ve burada ilişkilerini tehdit eden bir dizi olay yaşayan üç arkadaşın yaşadıkları işleniyor.

Alya

Bilim kurgu ve aksiyonu bir araya getiren film, özel güçleri olan kadın kahramanın yaşadıklarını anlatıyor. Gerçek kimliğini bulmak zorunda olan, hafızası silinen bir ajanın hikayesini konu edinen filmin başrollerini şarkıcı Edis ve Jandae Perçem paylaşırken, onlar Hande Ataizi, Alper Atak, Gonca Vuslateri ve Beste Kökdemir eşlik ediyor.

    Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı

Francis Lawrence’ın yönettiği film, Açlık Oyunları serisinin ana karakteri Katniss Everdeen’den 64 yıl öncesine giderek Coriolanus Snow’un gençliği ve düzenlenen 10. Açlık Oyunları’nı odağına alıyor.

Birkaç Mısraymış Meğer

Hüsamettin Elçi’nin yazıp yönettiği film, iki genç arasında yaşanan duygu dolu platonik bir aşk hikayesini ele alıyor. Seyit Taha Elçi ve Şermin Güven’in başrollerini paylaştığı filmde geçmişte yaşanan aşkların daha temiz ve duygu dolu olduğuna dikkat çekiliyor.

Cin Gelini

Haftanın korku filmlerinden Cin Gelini, araştırma yapmak için gittikleri köyde kendilerini beklenmedik olayların içerisinde bulan araştırma grubunun hikayesini anlatıyor.