Başak Demirtaş, Van’a gidiyor

 

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanmasına rağmen “memnu haklar” gerekçe gösterilerek mazbatası verilmeyen Abdullah Zeydan’a destek için Van’a gidecek.

Başak Demirtaş, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yaklaşık altı yıl Edirne Cezaevi’nde aynı odada kalan Abdullah Zeydan’a destek için Van’a gideceğini duyurdu.

Başak Demirtaş’ın paylaşımı şu şekildedir:

“Van halkının kararına müdahale asla kabul edilemez. Herkes halk iradesine saygı duymalı, herkes halkın kararını savunmalıdır. Halk iradesinin yanında olmak için yarın ben de Van’dayım.”

Ne olmuştu?

DEM Parti’nin adayı Abdullah Zeydan, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde 245,573 oy alarak yüzde 55.48 oranıyla kazandı. AK Parti’li aday Abdülahat Arvas ise 120,147 oy alarak yüzde 40.51 oranında kalmıştı.

Ancak DEM Parti’nin Van’da Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra 13 ilçenin 13’ünü de kazandığı seçimlerin ardından Zeydan’ın seçilme hakkı mahkeme kararıyla geri alınmıştır. Bu karar Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla ve mesai bitimine 5 dakika kala gerçekleştirilmiştir.