AKP milletvekillerine çoban mülakatı sorusu sordu

Kars'ta çoban alımı mülakatındaki sorular Meclis genel kurulunda tartışmaya neden oldu. Soruları bilemeyen AKP milletvekillerine tepki gösteren CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, "Neden Avrupa'nın sosyetik kulüplerinde ıstakoz partileri yapıyorsun da garibanın çocuğunu ekmeğe muhtaç bırakıyorsun?" dedi.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Kars Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi çiftliğinde çalıştırmak üzere İŞKUR aracılığıyla 4 çoban için ilan açıldığını anlattı. Bunun için noter kurası ve sözlü sınav yapıldığını belirten Alp, 6 Temmuz 2023 tarihindeki mülakatta YÖK'ün adayları başarısız bulduğunu söyledi.

Bu sırada AKP sıralarından yapılan itirazlar üzerine "Şimdi soruya size soracağım" diyen Alp, şöyle devam etti: "Çobanlar mahkemeye itiraz eder ve puanlamaya gidilmediği için mülakatı iptal ettirirler. Fakat sizin mülakat inadınız bitmez ve bir yıl sonra yine yapılır. Yine başarısız sayıldılar. Sana soruyu soruyorum. Söyle bakalım, Kars'ın ilk belediye başkanı kimdir? Bilmiyorsun değil mi? İşte bu milletvekili, bu sistemle Kars'a gelse çoban bile olamaz. Kendine güvenen tarihçi var mı aranızda, soruyorum: İlkçağda yazıyı kim icat etti? Bakın bu da bilmiyor a size parayı kim buldu, torpili kim buldu diye sorsalar bilirsiniz. Sen neden Avrupa'nın sosyetik kulüplerinde ıstakoz partileri yapıyorsun da garibanın çocuğunu ekmeğe muhtaç bırakıyorsun?"

Ardından sözünü geri alacağını söyleyerek yerinden söz alan Alp, "Ben az önce Ak Parti milletvekillerine çoban mülakatında sorulan soruyu sordum. 'Bilemezseniz, sizi Kars'ta çoban yapmaz' dedim. Bu sözüm maksadını aşmıştır. Hepinizi çoban yaparlar" dedi.